Okok az Építésre

Arra törekszünk, hogy megbízható partnerei legyünk ügyfeleinknek a testnevelés-oktatás területén. Munkánkat három olyan tényező inspirálja, amely napjainkban egyre jelentősebb hatással van a fiatalok egészségi állapotára:

1. Folyamatosan nő az elhízottak aránya
2. Egyre több fiatalnál diagnosztizálják a II-es típusú cukorbetegséget
3. Ha a jelenlegi étkezési és testmozgással kapcsolatos szokások nem változnak, az előrejelzések szerint a mai fiatalok lesznek az első generáció, amelynek várható élettartama rövidebb lesz a szüleiénél.

Minket a mászás inspirál, és hiszünk abban, hogy ez a fantasztikus sport segíthet a jelenlegi kedvezőtlen egészségügyi tendenciák megfordításában. A mászás egy egész életen át űzhető sport, amely hatékony segítség lehet a testnevelő tanárok, a speciális nevelési igényű gyermekek oktatói és a fakultatív jellegű sportágak edzői számára. A mászás erősíti a szívet és az érrendszert, növeli az erőt, a rugalmasságot és javítja a mozgáskoordinációt. A mászás az érzelmi és intellektuális fejlődéshez is hozzájárul, így például javítja a problémamegoldó képességet, a türelmet, a kitartást és a bátorságot. Egy jó minőségű mászásoktató program hozzájárul a diákok élethosszig tartó egészségtudatos szemléletének kialakításához.

A mászó fal nem egy divatos kiegészítő, hanem egy olyan oktatási eszköz, ami a felhasználó, fizikális, mentális, szociális, érzelmi fejlődését szolgálja.

Fejlesztőhatását kifejti, fizikai, kognitív, szociális és érzelmi területeken.

1., A mászó fal használata, szórakoztató, izgalmas és magával ragadó.
A falmászás a legdinamikusabban fejlődő sport Európában. A tanulók saját igényeikhez és szabad idejükhöz mérten formálhatják a felhasználást.

A mászó fal felhasználásának lehetőségei:

– Testnevelési órák
– Különleges oktatás / speciális osztályok
– Tanórán kívüli programok / iskola utáni edzések
– Kiegészítő sportként
– Pedagógusok továbbképzése / Akkreditált képzés
– Családi foglalkozások
– Közösségi szolgáltatások,szabadidős programok
– Tehetség nevelés
– Nyári iskolai programok
– Terápiás programok
– Rehabilitáció

2., Az új tananyaggal motiválni tudjuk a felhasználókat és a komplex program segít megfelelni az oktatást érintő kihívásoknak az új évezredben.

3., Mászás lenyűgöző tevékenység, amely elősegíti az önbecsülés fokozását, miközben hozzájárul az általános fizikai szint javításához, erősíti a szív és izom állóképességét, valamint az erő és a koordináció párhuzamát.

4., Mászó fal felhasználás lehetőséget nyújt a készségfejlesztésben az alábbi területeken:

– Csapatépítés
– Bizalomépítés
– Pozitív kockázatvállalás
– Kreatív problémamegoldás
– Tervezés gondolatban
– Empátia fejlesztése

5., Mászó fal felhasználás erőteljes hangsúlyt fektet a kommunikációs készség fejlesztésére melyek a következők:

– Hallás
– Beszéd
– Írás (dokumentálás a mászással kapcsolatosan)

6., Mászó fal felhasználás ösztönzi az egyéni vezetői készséggel rendelkezőket. Egyedi feladatokat megtervezni, felépíteni, hogy a diákok vezető szerepben gyakorolhassák, hogy a segítségük nélkülözhetetlen az egész csoport sikeréhez.

7., Mászó fal felhasználás segít a diákoknak az összpontosítás és a koncentrálás gyakorlásában.

8., Mászó fal felhasználás fejleszti, ösztönzi az önbizalmat a személyes bizalmat az akaratot és bátorságot.

9., Mászó fal felhasználás a diákoknak lehetőséget ad, hogy megismerjék és gyakorolják az élet fontos erényeit, a türelmet és kitartást.

10., Mászó fal felhasználást a valós életben is kamatoztathatják, a problémamegoldó képesség fontos lehet a munkában és a tanulás alkalmával is.

11., A mászás alkalmával az egymásra utaltság miatt nagyon erős bizalom alakul ki a felhasználok körében, ami a valós életben ugyancsak kamatoztatható.

Share this post